Mobilitat i aparcament


El vehicle privat no és la primera opció dels ciutadans i ciutadanes a l’hora de desplaçar-se per la ciutat. Cal  doncs donar prioritat a les persones que van a peu, en bicicleta i als usuaris i les usuàries del transport públic, així com als col·lectius amb unes condicions especials de mobilitat.

El trànsit rodat és la principal causa de contaminació atmosfèrica, acústica, i altres efectes nocius menys evidents, com la pressió de l’automòbil sobre l’espai públic de la ciutat. La circulació de vehicles privats, camions i furgonetes a Barcelona ens ha portat a tenir uns nivells de contaminació, per òxids de nitrogen i partícules, molt per sobre dels nivells màxims que permet la Unió Europea.

Per això, reduir el trànsit i incrementar la quota del transport sostenible és també una necessitat per preservar la salut de la ciutadania, a més d’una necessitat per raons d’eficiència ambiental i econòmica.

Conscients de les dificultats d'aparcament en molts barris del nostre districte, hem fet un esforç per impulsar la construcció de diversos aparcaments soterranis i en superfície que permetin guanyar espai públic per a les persones. Aquesta ha de ser una línia important de treball de cara al proper mandat, per guanyar espai públic per a tothom cal una política activa d'aparcaments.

Subtemes: mobilitat, aparcament, transport públic i bicicleta.



Actuacions fetes