Parc dels Tres Turons

El planejament del Parc dels Tres Turons està aprovat definitivament des de el mes de novembre de 2010, la qual cosa ens permet desenvolupar el Parc com a espai verd estratègic de la ciutat, atenent i consensuant les peticions dels veïns afectats i amb una proposta final molt més possibilista pel que fa al seu desenvolupament posterior.


El parc de Tres Turons és un projecte històric de la ciutat, què es resol ara amb la consolidació com a parc urbà de les parts més altes i centrals dels turons i mitjançant la delimitació dels seus límits en els seus diversos vessants. Aquesta nova proposta significa la consolidació del 62% dels habitatges situats a les vores del parc, en estar en contacte amb els barris del entorn, i la construcció de nous habitatges exclusivament destinats al reallotjament dels veïns i veïnes provinents de les parts altes dels turons, conformant una continuitat amb els habitatges desafectats a les vores.
A la Modificació es consolida la qualificació dels sòls de sistemes en els casos dels espais ocupats per equipaments existents, i es preveu l’ampliació d’equipaments docents als barris de Güell, el Carmel i Can Baró, la dotació de noves escoles bressol al Carmel, Can Baró i Font d’en Fargues, i la previssió de nous equipaments culturals i associatius ala àmbits de Creueta, Güell i Can Baró, entre d’altres. També es millora l'accessibilitat al parc, amb un nou model viari que afavoreix la connexió amb els barris contigus i dóna prioritat als recorreguts de vianants i el transport públic.