Enderroc del Viaducte de la Ronda del Guinardó

L'enderroc del Viaducte ha donat resposta a una reivindicació històrica del barri, una actuació molt esperada i celebrada, que permet recuperar l'espai públic per als veïns i veïnes i millora la connectivitat d'un barri fins ara dividit físicament per la barrera que suposava la Ronda. Hem aconseguit fer possible una vella reivindicació, hem executat un projecte de molta qualitat i ho hem fet amb participació ciutadana.

S'ha dut a terme l'enderroc del Viaducte amb unes obres que han estat tècnicament molt complicades, i espectaculars. Un dels fets més destacats és que han generat al veïnat molt poques molèsties, més enllà de les estrictament necessàries. També cal destacar que s'ha creat una comissió de seguiment d'obres amb la participació d'entitats i veïns i veïnes que ha tingut un funcionament molt positiu.




La nova urbanització de la Ronda del Guinardó ha permès una millora molt important de l'entorn. S'ha guanyat espai públic a la zona entre Thous i Cartagena (sector muntanya), a la pròpia Ronda del Guinardó entre la seu del Districte i el Parc de les Aigües i a la plaça Alfons X. S'han creat zones de jocs infantils, s'ha millorat la zona de petanques, s'ha creat un espai lliure per a celebrar la Festa Major i que a més permet l'ús de patins, s'ha incorporat un carril bici, s'han instal·lat escales mecàniques i ascensor a dos punts de la Ronda del Guinardó per millorar la comunicació entre ambdues bandes de la Ronda. La resposta davant del projecte ha estat en general molt positiva, tot i que ha existit un grup de veïns i veïnes que han manifestat  el seu desacord en el projecte d'urbanització i l'ús de la nova Ronda fins i tot abans de la seva inauguració ha estat ja molt intens.